Bepaal je ideale klant

VIND JE HET OOK ZO MOEILIJK OM JE IDEALE KLANT TE VINDEN?

Het is alles behalve eenvoudig om te kiezen voor een ideale klant. Ik was zelf ontzettend bang om potentiële klanten buiten te sluiten. Door het beperkte aantal fotografie opdrachten in mijn agenda durfde ik mijn doelgroep niet te verkleinen. Ik was bang om op die manier de laatste paar opdrachten ook nog mis te lopen. Daarom koos ik ervoor om iedereen te bedienen. Een aanpak die me 5 jaar lang niet verder hielp.

Ik werd er tenslotte moedeloos van. Mijn droom om fulltime fotograaf te worden stond op instorten. Tot dat business coach Lotte me meer leerde over marketing voor fotografen. Er ging een wereld voor me open en ik ging me alleen nog richten op mijn “ideale” klant. Vanaf dat moment fotografeer ik alleen nog maar klanten die perfect bij mij en mijn manier van werken passen. Daar krijg ik energie van! Sinds die keuze haal ik een fulltime inkomen uit fotografie, en is mijn droom werkelijkheid geworden.

workshop ontdek je ideale klant arjan van der plaat

Het vinden van mijn ideale klant was de doorslaggevende factor voor de groei van mijn fotografie

Ben je ook bang om potentiële klanten buiten te sluiten?

Laat je niet tegenhouden door dezelfde bezwaren die ik destijds had. Zelf deed ik er 5 jaar over om erachter te komen dat ik het niet alleen kon. In die jaren was ik gedwongen om mijn baan in loondienst te behouden. Ik verdiende met fotografie simpelweg te weinig geld om ervan te leven. Dit leverde me veel frustratie op. Net zo lang tot ik er compleet moedeloos van werd.

Wil je ook net zolang wachten tot je het gevoel hebt om te moeten opgeven? Blijft fotografie voor jou een hobby waar je slechts wat extra inkomsten uit kunt halen? Of kies je ervoor om te groeien en te gaan werken met klanten waar je écht blij van wordt. In deze workshop ontdek je stap voor stap jouw ideale klant. Hierna weet je hoe je jezelf kunt onderscheiden en hoe eenvoudig meer klanten aanspreekt zonder jezelf overdreven te moeten verkopen.

Deze workshop is voor jou als je:

 • Bang bent potentiele klanten buiten te sluiten en graag iedereen helpt
 • Je regelmatig onzeker voelt omdat je agenda nog vrij leeg is
 • Moeite hebt om klanten te vinden die bereid zijn om je gevraagde prijs te betalen
 • Met regelmaat opdrachten doet waar je geen energie van krijgt
 • Het gevoel hebt dat je marketing weinig effectief is
 • Twijfelt of je wel goed genoeg bent om fulltime fotograaf te zijn

 

Wil je meer geboekt worden?

Ja, ik wil meer klanten!

Of blijf je onnodig veel klanten mislopen?

 

Workshop: ontdek jouw ideale klant

 
Ontdek stap voor stap wie jouw ideale klant is, en leer hoe je deze bereikt en aantrekt. Je krijgt tips, opdrachten en voorbeelden van succesvolle toepassingen in de praktijk. Na deze online workshop heb je alles in huis om je te onderscheiden in een markt met veel concurrentie. Vanuit je eigen identiteit creëer je een origineel aanbod waardoor je klanten aantrekt die echt bij jou passen.

Bij deze workshop ontvang je een werkboek, en krijg je duidelijke stap-voor-stap opdrachten. Zo vind je o.a. antwoorden op de vragen: Wat maakt mij anders dan andere fotografen? Hoe laat ik een klant specifiek voor mij kiezen? Via welk kanaal bereik ik mijn ideale klant? Hoe kan ik met minder moeite meer klanten werven?

Na deze workshop:

 • Weet je precies wie je ideale klant is
 • Trek je klanten aan zonder overdreven te moeten verkopen
 • Werk je alleen nog maar met de leukste klanten
 • Boeken klanten je ook wanneer je concurrent goedkoper is
 • Haal je meer energie en inkomen uit je werk
 • Ken je de juiste woorden waarmee je kijkers omzet in kopers
 • Haal je de kracht van het ondernemen uit je eigen identiteit

 

Wil je precies weten wie je ideale klant is?

Ideale klant ontdekken

Het was nog nooit zo eenvoudig!

 

Aanbevolen door eerdere deelnemers


workshop bepaal je ideale klant beoordeling

workshop ideal klant review

Deze workshop was heel erg goed. Zonder was ik nooit zo diep ingegaan op dit onderwerp en was ik op de lange termijn vastgelopen.

Jaentien Scheutjens-Brienen: De workshop was heel erg goed, en ook erg intensief qua inhoud. Ik werd aan het denken gezet, en uitgedaagd om verder te kijken dan waar ik zelf zou stoppen met denken. Alles is met elkaar verbonden, en alles volgt elkaar in een logische volgorde op.

Als ik zelf hiermee aan de slag was gegaan was ik veel minder diep ingegaan op inhoud. Bijvoorbeeld mijn basiswaarden, die had ik compleet over het hoofd gezien. Ik zou in een tunnelvisie zijn beland en een compleet verkeerde richting hebben gekozen die eigenlijk niet bij mij past. Als ik hier dan mee aan de slag was gegaan zou ik na enige tijd alsnog vast zijn gelopen. Dankzij de workshop heb ik mijn ideale klant veel uitgebreider uitgewerkt.

Deze workshop heeft me inzicht gegeven in wie ik echt ben en waar ik voor sta. Vanaf nu ga ik vanuit deze waarden werken. Ook in slechte tijden. Juist dan zijn dit de belangrijkste handvatten om altijd op terug te pakken.

Ga ervoor!

Als je overweegt om hiermee aan de slag te gaan heb ik maar één advies: DOEN! Het is belangrijk om eerlijk te zijn naar jezelf, het gaat immers om jouw bedrijf. Niet iets zeggen of doen omdat het ‘moet’. Neem de tijd voor dit proces en doe het niet even snel tussendoor. Dit is namelijk de fundament van je bedrijf om succesvol te kunnen worden.

Het fijne van de samenwerking tussen Lotte en Arjan is dat ze beide uit een andere branche komen, dus je ook vanuit andere invalshoeken je zaken kunnen laten inzien.

 

Wil je net als Jaentien je marketing verbeteren?

Marketing direct verbeteren

Jaentien: “Wil je hiermee aan de slag? Doen!

 

 

Onze stap-voor-stap methode is nu voor jou beschikbaar!

workshop ontdek je ideale klant

Deze online workshop omvat:

 • Online video’s met duidelijke stap-voor-stap uitleg
 • Werkboek met oefeningen om jouw ideale klant te ontdekken
 • Voorbeelden van succesvolle toepassingen in de praktijk
 • Effectieve tips om toe te passen in je eigen marketing

Duidelijk en stap voor stap

Misschien heb je tot nu toe vooral ontdekt wat niet werkt. Geef de moed niet op want ook dit brengt je verder. Nu hoef je alleen nog maar de stap te zetten die je wel verder brengt. Namelijk jezelf onderscheiden van andere fotografen. Je bent zo dichtbij. Als ik het kan, kan jij het ook. Hier ben ik van overtuigd.

Zonder de hulp van Lotte was het mij nooit gelukt en zou ik uiteindelijk zijn gestopt bij het verwezenlijken van mijn droom. Dankzij de hulp van Lotte is mijn droom inmiddels uitgekomen en ben ik fulltime fotograaf.

ontdek je ideale klant workshop voor fotografen

Samen met Lotte wil ik jou ook verder helpen bij het aantrekken van klanten die precies bij jou passen. Er zijn klanten genoeg die zitten te wachten op jouw fotografie. Ook al zie je dat nu nog niet. Ze zijn dichterbij dan je denkt.

Ga niet zitten afwachten want dan gaat een concurrent er met de opdracht ervandoor. Als je geen actie onderneemt verandert je situatie niet. Start vandaag nog met het aantrekken van meer klanten. Laat ons je helpen bij het bereiken van jouw ideale klant.

investering

Ga je net zolang wachten tot je droom om meer financiële zekerheid uit fotografie te halen faalt? Of breng je hier zelf op tijd verandering in? Kies vandaag nog om meer energie en inkomen te halen uit je werk als fotograaf. We helpen je hier stap voor stap bij.

De online workshop kun je volgen op momenten dat het jou uitkomt. Als je dit programma 1 op 1 wilt volgen dan kost dit € 720,00. De online versie kunnen we goedkoper aanbieden en is tijdelijk extra scherp geprijsd en kost 279 euro.

Na het aanmelden krijg je toegang tot onze besloten online cursus en ontdek je stap voor stap je ideale klant.

Bonus: gratis gedrukt werkboek

Tijdelijk ontvang je gratis een gedrukte versie van het werkboek t.w.v. € 24,95 in huis. Deze wordt naar je opgestuurd direct na het boeken van de cursus. Het werkboek helpt je stap voor stap bepalen wie je ideale klant is. Een unieke aanvulling op de workshop!

gratis fotografieboek ontdek je ideale klant

Inclusief gedrukt werkboek bruidsfotografie t.w.v. € 24,95

 

Ontdek precies wie je ideale klant is

Ideale klant ontdekken

We gaan je stap voor stap helpen!

Na het aanmelden krijg je direct toegang tot onze besloten online workshop omgeving.