Podcast: Geld verdienen met fotografie

Podcast geld verdienen met fotografie

Welkom bij “Geld verdienen met fotografie”, de podcast die de creatieve wereld van fotografen verbindt met de zakelijke realiteit. Of in Jip en Janneke taal, een podcast waarin ik talloze uitdagingen en kansen bespreek die je als ondernemende fotograaf op je weg naar succes tegenkomt.

Aflevering 01: Zo maak je een valse start

In de eerste podcast ontdek je waar de titel “Geld verdienen met fotografie” vandaan komt en bespreek ik wat één van de belangrijkste wapens is om jezelf verder te ontwikkelen als fotograaf.

Samenvatting:
Het is een valkuil om enkel prestatiedoelen te stellen. Bij prestatiedoelen bepalen vaak externe factoren waar jij zelf geen invloed op hebt of je het doel behaalt. Als je geen invloed hebt, en een doel niet behaald, kan dit je enorm frustreren.

Maak procesdoelen als tussenstap om je uiteindelijke resultaat te kunnen behalen. Focus op waar je zelf invloed op hebt door bijvoorbeeld een doel te stellen waarbij je een nieuwe vaardigheid gaat leren. Maak je doel concreet en ambitieus. 

Opdracht:
Bedenk een concreet en ambitieus procesdoel die je over een jaar wilt realiseren. Schrijf een brief aan wie jij bent over een jaar. Start de brief met het feliciteren van jezelf want je hebt je doel bereikt. Schrijf op wat je voor anderen kunt betekenen nu je doel is behaald en schrijf op wat dit met jou doet. 

Print de brief uit. Stop hem in een envelop en leg hem op een plek waar je hem dagelijks ziet. Maak hem over precies een jaar open

Heb je de podcast geluisterd? Laat me weten wat je ervan vond!

Bedankt voor alle support!

Aflevering 02: Je grootste concurrent uitschakelen op 3 manieren

Deze aflevering staat in het teken van je allergrootste concurrent. Eén waar je een flinke kluif aan hebt. Toch zijn er drie manieren om hier minder last van te hebben. Ik neem ze stap voor stap met je door. 

Samenvatting:
Je bent zelf je grootste concurrent. Zodra jij een flinke progressie wilt gaan boeken zal je onbewuste gedeelte van je hersenen tegensputteren. Hier wordt namelijk 95% van je gedrag bepaalt en wil het liefst dat alles bij het oude blijft. 

Zodra jij buiten je comfortzone stapt probeert je eigen lichaam je te corrigeren door je een oncomfortabel gevoel te geven. Om deze zelfsabotage tegen te gaan maak je de stappen zo klein en simpel mogelijk. Zorg daarnaast voor een supportteam, en beloon jezelf voor elke kleine stap je die voorwaarts zet. 

Extra informatie bij podcast 1 & 2

Ter aanvulling op de eerste 2 afleveringen van de podcast heb ik een uitgebreid artikel geschreven waarin ik nog verder inga op resultaat en procesdoelen. Inclusief tips hoe je deel kunt nemen aan award wedstrijden zonder te verliezen.

Artikel: Hoe je minder kans maakt op verliezen bij award wedstrijden

Aflevering 03: Kansloos omdat er 34% meer concurrenten zijn?

Deze aflevering is n.a.v. een krantenartikel. In 5 jaar tijd is het aantal fotografen wat ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel met 34% toegenomen. Maak je überhaupt nog wel kans om geld te verdienen met fotografie?

Samenvatting:
Laat je niet afleiden door andere fotografen in de markt. Voor je het weet is je onbewuste je aan het saboteren met gedachtes dat je concurrentie het beter doet en jezelf geen kans maakt. Focus op jezelf en laat je sterken punten terugkomen in je bedrijf. Dit is wat je uniek maakt!

Opdracht:
Pak een pen en papier. Begin met het opschrijven van de nummers 1 tot en met 10. Schrijf achter ieder nummer een sterk punt van jezelf op. Hoe ga jij deze punten inzetten? Als je dit lastig vindt dan help ik je graag tijdens The Business Advantage je sterke punten ontdekken en inzetten zodat je meer klanten aantrekt die bij je passen. 

Aflevering 04: Is het mogelijk om zonder Instagram klanten aan te trekken?

In aflevering 4 staat een vraag van een fotograaf centraal. Is het in deze tijd nog wel mogelijk om zonder Instagram, FB en TikTok klanten aan te trekken? Een hot toppic onder fotografen, waar iedereen wel een mening over heeft. Door wie laat jij je beïnvloeden? 

Aflevering 05: Meer klanten voor fotografen

Meer klanten is de belangrijkste factor om geld te kunnen met fotografie. Voor veel fotografen een uitdaging waar ze mee worstelen. Wat hiervoor nodig is, en wat je juist niet moet doen, bespreek ik in deze aflevering. 

Het thema meer klanten voor fotografen zal vaker terugkomen in de komende podcast afleveringen. Samen het fundament voor jouw droombedrijf bouwen doen we in: The Business Advantage